-
Logo
* Zaloguj   * Zarejestruj

Ostatnia wizyta:
Teraz jest 9 wrz 2010, \2010 11:09
Zobacz wątki bez odpowiedzi
Zobacz aktywne wątki

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Droga z Kuklówki do granicy z Turzą
PostNapisane: 14 sie 2009, \2009 18:22 

Mam pytanie czy kiedykolwiek na odcinku wymienionym w tytule będzie nowy asfalt?
Przecież to jest horror jak wygląda ta droga. A nie wierze że nie ma pieniędzy w gminie na pół kilometra drogi, a dziwnym trafem asfaltowane są drogi gminne (wąskie) i to po kilka kilometrów.

Tytuł: Re: Droga z Kuklówki do granicy z Turzą
PostNapisane: 15 sie 2009, \2009 01:32 

No to fakt ! Ta droga to wizytówka Moszczenicy witająca przyjezdnych od strony Turzy czy Rzepiennika. Jadąc samochodem widzimy tablicę Powiat Gorlice Gmina Moszczenica i w tym momencie następuje łubudu. Przykład podam może skrajny ale w tym miejscu wjazd z powiatu tarnowskiego w gorlicki to prawie tak jak wjechać z USA do Meksyku. A najlepsze jest to, że omijanie jakiejkolwiek dziury mija się z celem bo omijając jedną wpada się w dwie inne.

pozdro

PostNapisane: 15 sie 2009, \2009 13:53 

gratuluje wam drodzy Moszczenianie drogi i i Pana WÓJTA.
z przykrością mogę jednak stwierdzić ,że stan w/w drogi odzwierciedla działania jakie podejmuje Gmina. Wiem że pewnie Pan WÓJT bedzie się tłumaczył ,że ta droga nie leży w jego gesti ( standardowa wymówka) i zwali winę na powiat.
Dlatego też pamiętajmy przy najbliższych wyborach, że są też inni kandydaci,

PostNapisane: 15 sie 2009, \2009 17:37 

Przynajmniej napisałeś jasno, że chodzi o wybory - dużo mniej o drogę. Większość ludzi w Moszczenicy wie, że jest to droga powiatowa i tylko właściciel może o niej decydować!
Kto tam jeździ, to widzi, że pierwszy odcinek od Kuklówki został naprawiony - przy znacznym udziale gminy(starania i pieniądze). W tym roku gmina wydaje 200 tys. zł na dofinansowanie dróg powiatowych na swoim terenie. Dzięki temu zrobiono brakujący odcinek do sąsiadów z Turzy (Wielki Gościniec). Gdyby nie inicjatywa i pieniądze gminy Moszczenica, nic by się tam nie działo.
W roku następnym chcę przekonywać władze powiatu do remontu opisywanej drogi także do Turzy i są duże szanse - podobnie jak w bieżącym roku.
Tak zupełnie nawiasem mówiąc, jeżeli mieszka się pomiedzy Turzą a Gorlicami i kandyduje w Moszczenicy, to wypada mieć lepszą znajomość terenu. Są inne drogi powiatowe nie mniej zaniedbane, są jeszcze drogi w Staszkówce i wcale nie zamierzam o nich zapominać.
Jerzy Wałęga

PostNapisane: 18 sie 2009, \2009 10:15 

W związku z zamieszczonym postem przez p. Jerzego Wałęgę odnośnie drogi Turza-Moszczenica oświadczam kategorycznie, że nie jestem autorem żadnego postu w tym wątku. Wobec tego przypisywanie mi jakiejkolwiek wypowiedzi jest niestosowne, wręcz obelżywe wobec mojej osoby. Co prawda nie zostałem wymieniony z imienia i nazwiska, ale sformułowania użyte w poście wójta jasno określają osobę, ponieważ znany jestem w Moszczenicy właśnie m.in. z kandydowania na stanowisko wójta. Nie życzę sobie, aby wójt uderzał w moją osobę.

PostNapisane: 18 sie 2009, \2009 19:36 

Panie Andrzeju, skoda mi Pana, oj szkoda. Widzę że Pan jest trochę mało rozumny. Jest wiele osób z Turzy, a ja to rozumiem tak jak ma być, Wójt podał przykład, akurat z turzy bo chodzi o drogę z Moszczenicy do Turzy, więc nie wiem dlaczego Pan taki narwany i mało kapujący, no ale cóż zrobić, płakać nie będziemy.

Pozdrawiam !

PostNapisane: 18 sie 2009, \2009 22:54 

Witam po raz drugi.
Jeszcze raz serdecznie gratuluje wspaniałej drogi w gminie Moszczenica, a w szczególności odcinka Kuklówka - Turza. Kuklówka - Staszkówka.
Pragnę podziekować za zainteresowanie sie remontem w/w dróg które można odczytać z opisu Pana Wójta. Jednakże czy dobrze zrozumiałem gmina się dorzuci do remontu drogi POWIATOWEJ w przyszłym roku. Cóż za ironia W 2010roku. A czy ktoś przypadkiem nie pamięta kiedy będa następne wybory samorządowe! Chyba sprawdzę w Google.
Serdecznie pozdrawiam

PostNapisane: 19 sie 2009, \2009 06:57 

Drogi Złośliwy widać u ciebie brak logicznego myślenia i łączenia faktów.Miejsca i zdarzenia podane jasno wskazują o jaką osobę chodzi to że są wakacje nie zwalniają od myślenia.

PostNapisane: 20 sie 2009, \2009 11:37 

Gmina co roku dofinansowuje drogi powiatowe i wybory nie mają na to żadnego wpływu. Taką przyjęliśmy strategie aby cokolwiek działo się na nich. W tym roku jest to 200 tys. Będzie jeszcze więcej do końca roku, bo negocjuje remont żwirowej drogi powiatowej w Staszkówce (będą prace). W następnym jeszcze nie wiadomo ile, nie ma budżetu. W środę 19 sierpnia byłem na tej drodze razem z Panem Starotą, jego zastępcą i Dyrektorem zarządu dróg. Zaczęliśmy oficjalne negocjacje w sprawie konieczności remontu tego odcinka - ok. 1 km./
Jerzy Wałęga

PostNapisane: 5 wrz 2009, \2009 22:01 

Droga z Kuklówki do granicy z Turzą ,z moich obserwacji wynika że należy się każdemu piękna,gładka i szeroka

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona