-
Logo
* Zaloguj   * Zarejestruj

Ostatnia wizyta:
Teraz jest 8 wrz 2010, \2010 01:15
Zobacz wątki bez odpowiedzi
Zobacz aktywne wątki

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Kiedy piwo w DC ?
PostNapisane: 28 wrz 2009, \2009 22:01 

To dobrze, że odczuwasz refleksje nad swoimi tekstami. Brzydko napisałeś o mieszkańcach naszej gminy we wczorajszym poście z godz. 21.23. Tylko nie nakłaniaj abym powtarzał.
Przeczytałem pana wypowiedź ze dwa razy, po czym swoją tą z 21.23 ze trzy razy, i naprawdę nie wiem gdzie pan się tam doszukał wulgaryzmów. To już tak z całą powagą sytuacji, panie Wójcie proszę wskazać, w którym momencie obraziłem mieszkańców ?

Moim zdaniem za dużo czasu poświęcacie temu alkoholowi. Warto tak się o niego rozbijać? A warto się tak rozbijać aby akutrat w DC go nie było ?
Już panu pisałem, że tak naprawdę nie alkohol w DC czy u kogokolwiek innego jest prawdziwym przedmiotem moich zmagań, to nie moja branża, chodzi o walkę z podejściem władzy do niektórych ludzi a akurat na tym przykładzie siadło, bo jest dobrym przykładem na bezsensowny upór w tak błachej sprawie. Od początku staram się to panu wytłumaczyć i zarazem uzyskać informację dlaczego tak po gościu jeździcie i jak narazie naprawdę nie podał pan konkretnych argumentów przemawiających za tym dlaczego w tym sklepie nie mogą sprzedawać choćby piwa. Uwzieliście się na niego i tyle. Na dzień dzisiejszy tak to widzę. Bo cały czas pada pytanie o to dorabianie się na alkoholu, a ja chcę wiedzieć co w tym złego, że kupiłbym piwo w tym czy tamtym sklepie ? Ja lubię docierać do sedna sprawy, a rada naprawdę nie ma argumentu na to co robi. Te które słyszymy po Moszczenicy są poprostu żałosne. Nawet niektórzy radni mają wątpliwości ale wolą się nie odzywać. Zresztą jak zawsze w niewygodnych tematach. Były już takie przykłady.

Jeżeli moja odpowiedź nadal jest dla Ciebie nieczytelna, to powtarzam, że 3 podmioty skorzystały ze zmiany uchwały (4 sklepy), czyli tyle wnioskowało.
Więc dla Wójta 3 podmioty to działanie grupowe ? W przeciwieństwie do dwóch o jakich pisałem ! Faktycznie duża róznica !!! Na tyle duża by ciągnąć to tyle czasu... Bez komentarza.

pozdro

PostNapisane: 29 wrz 2009, \2009 14:57 

Myślę, że dostrzegłeś swoje niestosowne słownictwo, bo w nowszym poście już go unikasz. To pozytywny objaw.
Nie wiem co słyszysz od radnych, ja nie jestem radnym, ale szanuję ich zdanie, także wyrażane w głosowaniu. Przypomne, że deklarowałem rzetelne stosowanie się do uchwał, jak obecnie, nawet jeżeli sie z nimi nie zgadzam. Taka dola wójta, jest tylko organem wykonawczym. Cieszę się również, że przyjąłeś argumenty dotyczące tzw. obcych. Mam nadzieje, że pojawią się kolejni, jak w ostatnich latach. Nadal mamy dla nich najniższe podatki i opłaty lokalne w rejonie gorlickich.

Wywołałeś temat wniosku sprzed trzech lat - i dobrze. Moim zdaniem, jeżeli stworzysz analogiczną sytułacje - wniosek 3 podmiotów dla 4 sklepów - to samorząd zmieni uchwałę. Staram się tylko dobrze doradzić.
Jerzy Wałęga

PostNapisane: 1 paź 2009, \2009 22:45 

Myślę, że dostrzegłeś swoje niestosowne słownictwo, bo w nowszym poście już go unikasz.
Albo ja jestem taki głupi i nadal nie do końca kumam o co chodzi z tym słownictwem, a pan mi nie pomaga bo nie napisał pan o który zwrot chodzi, albo poprzestańmy na tym bo to do niczego nie prowadzi...

Przypomne, że deklarowałem rzetelne stosowanie się do uchwał, jak obecnie, nawet jeżeli sie z nimi nie zgadzam.
Pocieszająco brzmią zwłaszcza ostatnie słowa, ciekawe co pan Nalepka na to !!! Ale wiem, że pan panie Wójcie wiele może, nawet może pan uświadomić radnym, że zabawa w ciuciubabkę to zabawa dla dzieci ! Pytanie czy pan chce...

Cieszę się również, że przyjąłeś argumenty dotyczące tzw. obcych.
Czy przyjąłem...? Życie pokaże czy powinienem przyjąć !

Wywołałeś temat wniosku sprzed trzech lat - i dobrze. Moim zdaniem, jeżeli stworzysz analogiczną sytułacje - wniosek 3 podmiotów dla 4 sklepów - to samorząd zmieni uchwałę. Staram się tylko dobrze doradzić.
Brzmi twórczo i zachęcająco ale czy realnie...proszę sobie samemu na to odpowiedzieć !

pozdro

PostNapisane: 3 paź 2009, \2009 18:23 

Czytaj uważnie. Wiesz już, że tak jest - brak dobrego wniosku z mocnym poparciem lokalnych podmiotów - tego Ci brakuje. Ja słowa dotrzymuje. Czekam na taki wniosek. Tak wygląda od poczatku tego sporu mapa dla handlu. Myśl i działaj.
Jerzy Wałęga

PostNapisane: 4 paź 2009, \2009 00:58 

Panie Wójcie w wypowiedziach:
25 maja 2009 godz. 12.20 pisze pan:
Pytanie jest do Rady Gminy. Wójt nie ustala zasad sprzedaży alkoholu.
17 lipca 2009 godz. 08.27 pisze pan:
Po prostu robii37 napisz do radnych! Oni mają wiedzę na temat walki o alkohol...
8 września 2009 godz. 09.50 pisze pan:
Ja szanuję zdanie radnych i nie przekonam ich do pomysłu, który dla mnie jest wątpliwy.
23 września 2009 godz. 21.36 pisze pan:
Nadal nie przekonałeś niczym radnych, a tylko oni zmieniają uchwały.
i to tylko niektóre przykłady pana wypowiedzi na które ja przeważnie odpowiadałem panu coś w stylu: Ale wiem, że pan panie Wójcie wiele może...
No i teraz czytając pana słowa:
Ja słowa dotrzymuje. Czekam na taki wniosek. zastanawiam się skąd taka nagła metamorfoza ? Oczywiście pozytywna ! Przy okazji potwierdza się moja teoria, że jak pan chce to wiele może !

pozdro

PostNapisane: 4 paź 2009, \2009 16:01 

Doradzam i chcę pomóc. Przytoczone wypowiedzi są w pełni prawdziwe. Rozmawiam ze wszystkimi radnymi, poznaję ich poglądy, odczucia, poznaje myślenie, przekonania. Ośmiele się powiedzieć, że dobrze się rozumiemy.
Czekamy na taki wniosek.
Jerzy Wałęga

PostNapisane: 6 paź 2009, \2009 20:20 

dla psa alkohol jest zabójczy więc nie starajcie się tak bardzo....

PostNapisane: 10 lut 2010, \2010 00:10 

Dziwna cisza zapadła w tym temacie, trochę mnie nie było i temat ucichł, czyżby właściciel DC się dogadał...? Nieeeee nie wierzę ! Panie Nalepka miał pan nam pokazać jakieś dokumenty i nic ! Wypowiedział się pan raz i od tej pory cisza. Piwa ani alkoholu w DC jak nie było tak nie ma, a kto pił i tak pije. Szybko pan odpuścił. Miał pan uwiarygodnić swoją wypowiedź i co ? Swoją drogą to do radnych podobno jakiś nowy wniosek trafił... Może dlatego taka cisza...

pozdro

PostNapisane: 1 mar 2010, \2010 19:57 

widze ze komus bardzo zalezy na alkoholu w DC a mi osobiscie jest dobrze bo przynajmniej miejsca wiecej no chyba ze sie zakupy robi po sumie :lol:

PostNapisane: 13 maja 2010, \2010 21:55 

Jeżeli brakuje ci miejsca w jakimkolwiek sklepie, to na szczęście zawsze są inne sklepy, ilości sklepów na szczęście u nas na razie nie reglamentują... Bo byłyby dwa he he no może cztery...wiadomo które, w nich zawsze jest dużo miejsca, więc w tym względzie ty jako konsument masz wybór, konsumenci lubiący browara niestety już takiego wyboru w Moszczenicy nie mają i basta !

pozdro

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona